چاپ DTF

دی تی اف روش چاپ دیجیتال بر روی پارچه می باشد. چاپ دی تی اف (DTF) مخفف کلمه Direct To Film است که این کلمه به معنی چاپ مستقیم طرح شما بر روی یک فیلم و انتقال آن بر روی پارچه می باشد. برای چاپ دی تی اف شما نیاز به یک چاپگر جوهرافشان رومیزی دارید که مجهز به جوهر های نساجی نیز باشد.

تجهیزات چاپ دی تی اف (DTF)

در این بخش از مطلب شما با تجهیزات مورد نیاز برای این چاپ آشنایی پیدا می کنید.

دستگاه پرینتر دی تی اف :

با استفاده از دستگاه چاپگر یا پرینتر می توانید طرحی را که توسط نرم‌ افزار ریپ آماده کردید روی فیلم چاپ کنید. کار با این دستگاه با این دستگاه بسیاره ساده است تنها باید به جای کاغذ معمولی، از رول فیلم که کاغذ های شفافی هستند استفاده نمایید و دستور چاپ دهید. در ابتدا تمام تصویر به صورت رنگی روی کاغذ دی تی اف چاپ می‌ شود و همزمان و بعد از آن روی طرح رنگی، رنگ سفید نیز چاپ می شود

فیلم ترنسفر یا کاغذ دی تی اف :

این فیلم یا کاغذ برگه‌ های شفاف و پلاستیکی می باشد که ضخامت تقریبی آن هفتاد و‌ پنج صدم میلی‌ متر است که یک سمت یا هر دو سمت براق یا کوت‌‌ شده هستند و با استفاده از مواد پلی‌ اتلینی جوهر را روی خود جذب می‌ کنند سپس موجب انتقال رنگ به پارچه می‌ شوند. در واقع این کاغذ‌ ها از مهم‌ ترین اجزای تجهیزات چاپ دی تی اف می باشد.

جوهر دی تی اف :

این نوع از جوهر که برای چاپ DTF استفاده می‌ شود، رنگ‌ دانه‌ هایی با نوع و سایز‌ خاصی می باشند که در چهار رنگ Magenta ،Black ،Cyan ،Yellow و همچنین دو رنگ سفید وجود دارد.
در بین این جوهر‌ها، جوهر سفید اهمیت بسیار بالایی در چاپ دی تی اف دارد زیرا جوهر‌ سفید در فرایند چاپ به عنوان زیر لایه یا به اصطلاح فونداسیون عمل می‌ کند. دیگر رنگ‌ها روی آن سوار می‌ شوند و روی رنگ سفید قرار می‌ گیرند و در حقیقت از جوهر سفید به عنوان لایه محافظتی استفاده می‌ شود.
از مهم‌ ترین مزیتی که جوهر دی تی اف دارد، ماندگاری فوق‌ العاده آن پس از چاپ است و همچنین قابلیت شست‌ و شو به دفعات بالا را نیز دارد.

پودر DTF (چسب داغ مذاب) :

پودر چاپ دی تی اف به رنگ سفید است و به عنوان یک ماده چسب مانند عمل می‌ کند که رنگدانه‌ های جوهر را به الیاف پارچه متصل می‌ کند و در واقع می‌چسباند. پودر ذوب داغ یا پودر دی تی اف در درجه‌ های مختلفی وجود دارد که بر اساس میکرون مشخص شده، که باید توجه داشته باشید درجه مناسبی را انتخاب کنید. این پودر های مخصوص در رنگ مشکی هم موجود می باشند.

پرس حرارتی :

برای انتقال تصویر چاپ شده روی فیلم و یا کاغذ دی تی اف بر روی پارچه و تیشرت از دستگاه های پرس حرارتی استفاده می‌ شود. همچنین می‌توانید از این دستگاه برای گرم کردن پودر دی تی اف بر روی فیلم دی تی اف در دستگاه‌ های پرینتر تبدیلی DTF استفاده نمایید.

نرم‌ افزار چاپ دی تی اف :

هر‌گاه که از دستگاه پرینتر اصلاح شده بخواهید استفاده کنید، به دلیل اینکه پرینتر به ‌خودی خود توانایی چاپ لایه‌ های CMYK و سفید را که به ترتیبی که لازم است، ندارد پس باید این عمل را توسط نرم‌ افزارهایی که به صورت واسطه عمل می‌ کنند استفاده کرد. اما برای پرینتر هایی که مخصوص چاپ دی تی اف هستند دیگر این مورد نیاز نیست.

انواع دستگاه چاپ دی تی اف (DTF)

در این بخش به بررسی انواع دستگاه چاپ دی تی اف خواهیم پرداخت :

دستگاه چاپ دی تی اف خانگی :

دستگاه‌ های کوچکی هستند که این کوچک بودن می‌ تواند مزیت خوبی برای دستگاه خانگی دی تی اف باشد. چاپ بر روی پارچه و لباس‌ هایی در سایز A4 و A3 را به خوبی انجام‌ می‌ دهد. رنگ‌ های دی تی اف به راحتی خشک می‌ شوند و ممکن است به هد دستگاه آسیب برساند، پس کار کردن با این دستگاه خیلی آسان نیست و نیاز به دقت و تجربه دارد.

دستگاه چاپ دی تی اف نیمه صنعتی :

با استفاده از این دستگاه که به صورت نیمه صنعتی می باشد به راحتی می‌ توانید چاپ بر روی پارچه با عرض سی سانتی‌ متر را انجام دهید. دستگاه‌ های چاپ نیمه صنعتی دی تی اف شامل دو هد XP600 می‌ شوند. این دستگاه دارای تکان دهنده یا همان شِیکر است که که کار پاشیدن پودر را انجام می‌ داد و همچنین خط‌‌ خشکن، چسب دی‌ تی‌ اف را کاملاً خشک می‌ کند. در آخر توسط قطعه دستگاه که رول جمع کن نام دارد فیلم چاپ‌ شده جمع می‌ شود.

دستگاه چاپ دی تی اف صنعتی :

این دستگاه شامل دو و یا چهار هد قدرتمند اپسون 13200 است و پهنای چاپ این دستگاه ۶۰ سانتی‌ متر و در طول نامحدود است. این دستگاه چاپ DTF با‌ توجه به امکاناتی که دارد برای تولید‌ کنندگانی که تیراژ بالایی دارند مناسب است.

مزایا و معایب چاپ دی تی اف

  • چاپ دی تی اف محدودیت جنس پارچه ندارد.
  • چاپ دی تی اف موجب حساسیت نمی‌ شود.
  • چاپ‌ هایی که توسط دی تی اف انجام می‌ شود، ماندگاری بسیار بالایی دارند.
  • چاپ‌ ها در کمترین زمان ممکن آماده می‌ شود.
  • چاپ دی تی اف نیاز به کوتینگ ندارد.
  • برای چاپ روی پارچه رنگی محدودیت ندارد.
  • نمونه‌ گیری ارزان چاپ دی تی اف از مزیت‌های دیگر آن است.
  • قابلیت چاپ تک‌ رنگ در چاپ دی تی اف نیز وجود دارد.
  • چاپ دی تی اف نیاز به شست‌ و‌ شو ندارد.
  • چاپ دی تی اف قابل اجرا بر روی اقلام‌ مختلف می باشد.

معایب چاپ دی تی اف

  • چاپ دی تی اف، از نظر اندازه چاپ محدودیت دارد.
  • این نوع چاپ قیمت بالایی دارد.
  • جنس چاپ انجام شده کمی احساس پلاستیکی بودن را می‌ دهد.
  • فرآیند چاپ دی تی اف کمی پیچیده می باشد.

فرایند چاپ دی تی اف (DTF)

فرایند چاپ دی تی اف به شرح زیر می باشد :

1-چاپ روی فیلم
2-پودر ریختن روی تصویر در چاپ دی تی اف
3-حرارت دادن پودر چسب یا همان چسب داغ مذاب
4-پیش از پرس در چاپ DTF
5-انتقال طرح چاپ شده بر روی پارچه
6-لایه‌ برداری سرد در چاپ دی تی اف
7-پس از پرس

تفاوت چاپ DTF و چاپ DTG و چاپ تونر سفید چیست ؟

چاپ DTF: چاپ دی تی اف نیازی به آماده‌ سازی ندارد و چاپ روی فیلم مخصوص یا همان کاغذ شفاف انجام می شود و این رنگ دانه‌ ها توسط پودر چسبنده به پارچه می‌چسبند.
در چاپ دی تی اف از جوهر سفید استفاده می‌ شود و چاپ دی تی اف امکان انتقال طرح از کاغذ به پارچه را دارد. همچنین برای چاپ روی کالاهای سخت مانند چوب، شیشه، فلز و سرامیک نیز استفاده می‌ شود.
چاپ DTG: چاپ دی تی جی نیاز به آماده سازی دارد و چاپ به صورت مستقیم روی خود پارچه انجام می‌ شود و در این نوع چاپ استفاده از جوهر سفید به عنوان یک لایه ضروری نمی باشد.
در این روش چاپ فقط روی پارچه نخی صورت می‌گیرد، در چاپ دی تی جی برای ثبات رنگ از پرس حرارتی استفاده می‌شود.
چاپ تونر سفید: چاپ در این روش بسیار آسان است، در روش چاپ با تونر سفید، امکان چاپ روی سطوح مختلف را دارید و انتقال طرح چاپی هم روی لباس تیره و هم سفید به راحتی انجام می شود. همچنین امکان شست‌ و‌ شو طرح چاپ شده روی پارچه را در تعداد پانزده تا بیست دفعه دارید. در این روش چاپ، رنگ سفید تمامی طرح را به جز جایی که مشکی است می‌ پوشاند و طرح چاپ شده نرم می باشد.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

19 + پنج =

پست های مرتبط